Nagy bajba keverte magát egy bátonyterenyei pár, miután lekésték a buszt, ugyanis bűnös módját választották a hazajutásnak – írja a Police.hu.

A 32 éves férfi a 31 éves párjával április 27-én Salgótarjánban töltötte az estét. Éjfél magasságban indultak hazafelé egy baráti összejövetelről, azonban a buszmegállóba érve tudatosult bennük, hogy lekésték az utolsó helyközi járatot. Ezen összevitatkozva indultak vissza ismerőseik lakásához, ám közben az egyik üzlet parkolójában észrevették, hogy egy kombi jobb első ajtajában benne felejtették a kulcsot.

Lecsapott a kínálkozó alkalomra a pár, majd az autóba ülve folytatták útjukat, egyúttal a vitájukat is, mivel a férfi másnap indult volna külföldre dolgozni, de nem volt pénzük az útiköltségre. Ezen felbuzdulva merült fel bennük az ötlet, hogy a csomagtartóban talált szerszámokat, műszereket, akkumulátorokat, akkumulátortöltőt, mélynyomó hangszórót, elektromos hosszabbítót, valamint egy pár Nike cipőt teszik pénzzé.

Miután Bátonyterenye egyik utcájában leparkoltak az autóval, a férfi egy zsákba pakolta a zsákmányt. Kora reggel az egyik ismerősével indult eladni a tárgyakat, amiktől jócskán áron alul, 20 ezer forintért szabadult meg. Éppen ment volna haza, amikor telefonon megtudta, hogy lebuktak, és az élettársa már a rendőrségen van – így ő is feladta magát.

Félmillió forintnyi kárt okoztak a gépkocsi tulajdonosának, ami a megtalált autóval és a lefoglalt értékekkel együtt megtérült. A párt jármű önkényes elvétele és lopás miatt hallgatták ki a rendőrök.