Roaring Raindrop, azaz üvöltő esőcsepp: így nevezte a korabeli sajtó az MG EX181 prototípust, amely 1959-ben repülőrajttal 410,5 km/óra sebességet ért el 1 kilométeres távon, megdöntve az addigi rekordot. Ez önmagában még nem is volna akkora szenzáció, hiszen ma már hozzászoktunk, hogy a világcsúcsok jönnek és mennek. Az MG világrekordja azonban egészen 2014-ig fennállt, amikor a Bugatti törölte a márkát a lista éléről.

Újraalkották a világ egykori leggyorsabb autóját 1

Ötvenöt évnyi dicsőség azonban nem múlhat el nyomtalanul, ezért az MG most újraértelmezte rekorderét – természetesen elektromos hajtáslánccal.

Az EXE181 nem kívánja visszaszerezni a világcsúcsot, beéri annyival, hogy gyorsabb a legendás elődnél. 0,181-es közegellenállási együtthatójának is köszönhetően elméletileg elérheti a 415 km/óra végsebességet.

Újraalkották a világ egykori leggyorsabb autóját 15

A motorteljesítményről nincs információnk, de a gyártó szerint kevesebb mint egy másodperc alatt gyorsul álló helyzetben 100 km/órára.

Kérdés persze, hogy a projekt megvalósul-e valaha, vagy csak egy látványos formatervről és néhány mögé ragasztott, jól csengő számadatról van szó.

Újraalkották a világ egykori leggyorsabb autóját 16

Alább egy rövid gyári videón tekintheted meg az MG – egyelőre csak virtuálisan létező – sebességrekorder tribute autóját.

 

a videó a hirdetés után indul