Elkészült a tavaly megújult Tesla Model 3 eddigi legerősebb változata. A Model 3 Performance teljesítménye a sajtóban megjelent információk szerint 510 lóerő, a gyártó 460 lóerőt tüntet fel.

Sportverzió készült a legkisebb Teslából 1

Az előbbi alighanem a rövid időre elérhető csúcsteljesítmény lehet, amit minden bizonnyal a kapcsolható Track (versenypálya) üzemmódban ér el az autó, míg a mindennapi közlekedésben az utóbbival számolhatunk.

Sportverzió készült a legkisebb Teslából 91

Az új csúcsmodell álló helyzetből 3,1 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége 262 km/óra.

Sportverzió készült a legkisebb Teslából 92

A töltési adatok (akár 250 kW töltési teljesítmény, akár 228 km-re elegendő energia 15 perc alatt) alapján az autó ugyanazt az akkumulátort kapta, mint a Long Range verzió.

Sportverzió készült a legkisebb Teslából 93

A nagyobb motorteljesítmény és a marginálisan magasabb menetkész tömeg (1826 helyett 1851 kg) miatt azonban hatótávolsága jelentősen elmaradt attól: 629 helyett 528 kilométer (–16%) a szabványos maximum.

Sportverzió készült a legkisebb Teslából 94

A nyers erő mellett más trükkök is vannak a Performance modell tarsolyában.

Sportverzió készült a legkisebb Teslából 95

 

Módosított rugók és perselyek, most először adaptív lengéscsillapítók, valamint speciális, 20 colos keréktárcsák mellett nagyobb, állítólag a versenypálya-igénybevételt is bíró fékek segítenek az extra teljesítmény megzabolázásában.

Sportverzió készült a legkisebb Teslából 96

Utóbbiak pontosabb pedálérzettel és hatékonyabb hűtéssel szolgálnak.

Sportverzió készült a legkisebb Teslából 97

Módosult az orr kialakítása, extra aerodinamikai elemeket helyeztek el, hátul karbon légterelő termel tényleges leszorítóerőt, ha hihetünk a gyárnak.

Sportverzió készült a legkisebb Teslából 98

Szintén szénszálas idomok díszítik a belső teret, ahol a legfontosabb funkcionális adalék a határozottabb megtámasztást adó, szellőztetett sportülés.

Sportverzió készült a legkisebb Teslából 99