Nem kötött kompromisszumot az EQS szedán ráncainak felvarrásakor a Mercedes-Benz: elegánsabbá, kényelmesebbé, strapabíróbbá, szívósabbá tette villanymotoros zászlóshajóját a cég.

Tovább élvezhetsz több mindent ebben az autóban 1

Az akkumulátor kapacitása 108,4-ről 118 kWh-ra nőtt, így az EQS 450 4Matic hatótávolsága az eddig sem elhanyagolható 717-ről 799 kilométerre nőtt! Az EQS 450+ esetében akár 822 kilométert is megtehetünk egy feltöltéssel. Az elektromos rendszer fejlesztésével együtt a vontatható tömeg is megnőtt, 750-ről 1700 kilogrammra!

Tovább élvezhetsz több mindent ebben az autóban 61

A korábbinál hatékonyabb a regeneratív fékrendszer, nagyobb erővel lassít, és jobb pedálérzetet biztosít. Emiatt még kevesebbet használja a súrlódóféket az autó, ezért a fékrendszer kapott egy olyan kiegészítő vezérlést, ami időről időre ráteszi a betéteket a tárcsára, hogy ne ragadjanak be.

Tovább élvezhetsz több mindent ebben az autóban 62

Esztétikai újdonságból nincs sok, viszont azok annál látványosabbak: az orrpanel (régi nevén hűtőmaszk) módosított grafikája, valamint a hagyományos, felfelé ágaskodó márkajelzés archaikusabbá, azaz sokak számára vélhetően vonzóbbá teszi az autót. Az utastérben a hátsó üléssori légbeömlőnyílások kaptak krómozást, valamint a kiegészítő párnácska bőrszegélyt kapott.

Tovább élvezhetsz több mindent ebben az autóban 63

Nem csak ezért jobb utazni a megújult EQS-ben, hanem az opciós hátsó kényelmi csomaghoz újonnan kínált, jobb hátsó ferde lábtámasz miatt, ami ergonomikusabban támasztja meg a talpat. Az ülések állíthatóságán, megjelenésén, illetve párnázatán is dolgoztak.

Tovább élvezhetsz több mindent ebben az autóban 64

Felárért további kényeztetésben is részünk lehet, hála a Manufaktur csomagoknak, amelyek az exkluzív színek és anyagok mellett bizonyos kényelmi funkciókat (pl. klimatizált hátsó ülések) is hoznak magukkal.

Tovább élvezhetsz több mindent ebben az autóban 65

További újdonságok egy-egy mondatban:

Az USA-ban már működő önálló sávváltás funkció Európában is megjelenik.

Mostantól alapfelszerelés az akkumulátort tehermentesítő hőszivattyú.

Az összkerékhajtás részterhelésen automatikusan lekapcsolja az első kerekek hajtását.

a videó a hirdetés után indul

Az új funkciók egy részét vezeték nélküli szoftverfrissítés formájában vezeti be az MB.

A megújult EQS április 25-től rendelhető, az indulóárak elvileg nem változnak.

a videó a hirdetés után indul