Várhatóan év végére már Tatabányán is elkészülnek a liftek a pályaudvaron, megkönnyítve ezzel többek között a kerekesszékkel utazók közlekedését -adta hírül a MÁV.

A hétfőn induló kivitelezés keretében három új lift épül a gyalogos felüljáróhoz kapcsolódva, kettő a peronok, egy pedig a P+R parkoló akadálymentes megközelítését biztosítja majd.

A közlemény szerint az előkészítő munkálatok miatt a Jedlik Ányos utcában átmeneti korlátozásokra kell számítani; a felüljáró és a peronok mindvégig használhatók lesznek, de kisebb időszakos kényelmetlenségek előfordulhatnak a következő hónapokban.

Hétfő reggel 8 órától lezárják a vasútállomás melletti parkolót. A lezárás csak a Konzum épülete mögötti, a Jedlik Ányos út vágányok felőli oldalán lévő 18 férőhelyes, gyeprácsos parkolóterületet érinti. Másnap félpályás forgalomkorlátozásra kell számítani a Jedlik Ányos úton, de alapvetően a munkálatok ideje alatt is lehet majd közlekedni az utcában.

A kivitelezés időszaka alatt peronrészek is le lesznek zárva az utasforgalom elől a felüljáró lépcsőjétől Budapest irányába. Ehhez alkalmazkodva a vonatok megállási helyét kis mértékben módosítják hétfőn 22 órától.

A gyalogos-felüljárón szintén részleges korlátozásokra kell számítani a liftek építése és a felüljárón végzendő kisebb felújítási munkálatok miatt. Erről a vasúttársaság folyamatos tájékoztatást nyújt.