Elindította első ultragyors elektromos töltőit az OMV: a 250 kW összteljesítményű, két töltőcsatlakozóval ellátott készülékek a kúthálózat két, a budapesti Szilágyi Erzsébet fasori, valamint a szegedi Dorozsmai úti töltőállomásán jelentek – közölte a vállalat.

Az ultragyors Elli Flexpole töltők csatlakozói egyenként 150 kW-os teljesítmény leadására képesek, azonban ez az érték 120-120 kW-ra korlátozódik, amennyiben egyszerre két elektromos járművet tölt. A mintegy 3 tonnás szerkezetbe 160 kWh-s elérhető teljesítményű LFP akkumulátort építettek, ami az olajtársaság szerint sokkal biztonságosabb a hagyományos NMC lítium-ion akkumulátoroknál.

Újításba kezdett kútjain az OMV 1

Egyik budapesti és egyik szegedi kútján indította el új, ultragyors villanyautó-töltőit az OMV. A készülékek a követő szűk két évben további 28 kúton jelennek meg, köztük Balatonlellén és Keszthelyen. (Fotó: OMV)

Újításba kezdett kútjain az OMV 2

A 250 kW-os összteljesítményű készülékek 150 kW leadására képesek, de ha egyszerre két elektromos járművet is töltenek vele, a teljesítmény 120-120 kW-ra korlátozódik. (Fotó: OMV)

A töltőnél gyorsan és egyszerűen, bankkártyával, valamint OMV Routex kártyával is lehet fizetni. A következő napokban az OMV balatonlellei és keszthelyi benzinkútján is telepíteni fogják az újfajta töltőket.

Még november elején jelentette be az OMV, hogy a több országra kiterjedő, az Európai Unió társfinanszírozásában megvalósuló beruházása keretében 2025 novemberéig további 28, egyenként legalább 150 kW-os teljesítményű töltőpontot létesít az ország hét, forgalmas autóút mellett elhelyezkedő töltőállomásán.