Ha két decijével számoljuk, 115 joghurtospohár az alig 23 liter – egy csomagtartó térfogatának meglehetősen szerény. A Ford azonban nem valami alternatív térfogatmérési módszert talált ki, hanem tovább bővíti azokat a területeket és alkatrészeket, ahol újrahasznosított műanyagokat tud felhasználni.

Most a Mustang Mach-E elektromos crossover orrában lévő, amúgy 136 literes tárolórekesz (angolul frunk) héját készítik reciklát lakossági műanyag hulladékból – egy-egy idomhoz annyi plasztikot használnak fel, mint amennyit 115 joghurtospohárból lehet visszanyerni.

Joghurtospohárból készít csomagtartót a Ford 1

Ez azonban nem az egyetlen újítás: az eddig hat elemből összeszerelt üreg mostantól egyetlen egybefüggő elemként készül el, ami az illesztések merevítésének megspórolása miatt mintegy 3 kilóval csökkenti a kosár tömegét.

Nem új hír, de ilyenkor mindig érdemes elmondani, hogy a Ford legkésőbb 2050-re minden tevékenységét és teljes beszállítói láncát szénsemlegessé kívánja tenni. Az újrahasznosításból származó műanyagok alkalmazásával a termék és a nyersanyag jellegétől függően akár 70-90 százalékkal csökkenthető az adott elem szénlábnyoma.