Elrendelték annak a nőnek a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint a gesztelyi használtautó-kereskedésében az esetek egy részében a megvásárlásra kínált gépjárműveket nem adta át a sértetteknek, miután kifizették a vételárat, más esetekben pedig értékesítette az autókat, azok vételárát azonban nem juttatta el megbízóinak – írja közleményében a Miskolci Járásbíróság.

A nyomozás jelenlegi állása szerint a nő mintegy 40 millió forintnyi kárt okozhatott a 13 sértettnek.

Amennyiben bizonyítást nyer a bűnössége, sikkasztás és csalás miatt kell felelnie.

Még a letartóztatása előtt nyilatkozott a nő a Boon.hu-nak, az ellene felhozott vádakat azonban „csúsztatásnak és rágalmazásnak” titulálta. Hozzátette, „ha igazak lennének a vádak, akkor már rég őrizetben lennék”, ami azóta meg is történt. Mivel a kiszabható büntetés mértékére, valamint arra tekintettel, hogy nagyobb pénzösszeghez juthatott, fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, a letartóztatását egy hónapra rendelték el.

A bíróság álláspontja szerint attól is tartani kell, hogy szabadlábon hagyása esetén bizonyítékok semmisítene meg, továbbá jogellenesen befolyásolná az eljárásban részt vevőket, ezzel veszélyeztetve, megnehezítve a bizonyítást. A végzés nem végleges.