Egy férfi még 2020. augusztus 22-én érvényes vezetői engedély nélkül közlekedett autóval a XI. kerületi Egér úton a belső sávban, a megengedett 70 helyett 85 km/h-s sebességgel. Egy másik autós sávváltása után ingerült lett, mutogatni kezdett, majd gyorsított, végül az autóját egy hirtelen mozdulattal jobbra kormányozva bevágott a másik autó elé, és büntetőfékezett.

a videó a hirdetés után indul

A sértett próbált reagálni, de nekiment egy a belső sávban szabályosan haladó autónak. A vádlott az ütközést észlelte, ennek ellenére nem állt meg, hanem a lehúzott ablakon kinyúlva feltartott hüvelykujját mutatta a sértettek felé, majd elhajtott. A két autóban több mint másfél millió forintos kár keletkezett.

Az ügyészség közúti veszélyeztetéssel, valamint kétrendbeli rongálással vádolta a férfit. A bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki: egy év hat hónap, végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint két évre eltiltotta a vezetéstől. Az ítélet nem jogerős.