Alig több mint hatvan napja mutatta be azokat a Quadrifoglio 100° Anniversario kivitelű modelleket az Alfa Romeo, amellyel a Quadrifoglio, azaz a négylevelű lóhere születésének századik évfordulóját ünnepelte.

A Giulia szedánhoz és a Stelvio szabadidőjárműhöz egyaránt kínált, de mindössze száz-száz példányban rendelhető szülinapos csomag 510 helyett 520 lóerős motort, részlegesen önzáró hátsó differenciálművet, szénszálas karosszériaelemeket és szerelvényeket tartalmaz. Ötlyukú keréktárcsák, Akrapovič kipufogók, valamint aranyszínű féknyergek és utastéri díszítő hímzések egészítik ki a pakkot.

Ezekről az 520 lóerős családi gépekről jól lemaradtál 1

… illetve egészítették, mert hogy a mai nappal, alig több mint két hónap elteltével mind a kétszáz jubileumi példányt eladta az Alfa Romeo, helyreállítva a modellpalettán az eredeti erőviszonyokat. Mondanánk, hogy sebaj, majd használtan veszel, ha amúgy tetszett volna a dolog, de az ilyen limitált szériákat vagy a legnagyobb rajongók vásárolják meg, és nem adnak túl rajtuk egyhamar, vagy spekulánsok csapnak le rájuk, hogy jelentős felárral adják tovább az olyan érdeklődőknek, akik azt hitték, ráérnek mérlegelni. Hasonló gyorsasággal fogyott el egyébként 2021-ben az Alfa Romeo Giulia GTA csúcs-szedán limitált szériája: mindössze négy hónap alatt vették meg az 540 lóerős csúcsmodell ötszáz példányát.

Az Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio 3,9 mp alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége 307 km/óra. Ugyanezzel az 510 lóerős 2.9 V6-os motorral a Stelvio Quadrifoglio ennél is fürgébb, 3,8 másodperces 0-100 km/óra sprintet produkál, végsebessége 283 km/óra.