Kecskemét lakosságának nyugalmát rendszeresen megzavarják a nyári időszakban megjelenő, többségében engedély nélkül átalakított járművekkel verető, illegális versenyzők. Az érintett járművek a korábbi években elsősorban a kiskörúton, egy belvárosi parkolóban gyülekeztek, majd fokozatosan tértek át egy bevásárlóközpont parkolójába.

Amellett, hogy a gyorsulási versenyek rendkívül balesetveszélyesek, erős zajhatást idéznek elő, amely különösen zavaró a környéken élőknek – írja közleményében a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal.

Új módszerrel csapott le a magyar rendőrség 1

Az összehangolt ellenőrzési akció során a kecskeméti rendőrség és a közlekedési hatóság 2023. június 3. napján a késő esti órákban együttesen vonult ki. Az ellenőrzés célja a közúti közlekedés biztonságának növelése, a jogsértések felfedése és azok visszaszorítása – írták.

A közlekedési hatóság egy komplett, mobil műszaki vizsgálóállomását is a helyszínre telepítette, amely segítségével fékhatás műszeres mérésére, valamint a futómű állapotának aktív vizsgálatára is sor került a járművek műszaki állapotának ellenőrzése mellett.

Új módszerrel csapott le a magyar rendőrség 2

A hatóság és a rendőrség intézkedés alá vonta a helyszínen gyülekező autókat és a sofőröket is. Hát járműből öt esetében tártak fel hiányosságot, illetőleg engedély nélküli átalakítást. Az ellenőrzés eredményeként a hatóság kijelölt vizsgálóállomásán történő műszaki vizsgálatra kötelezte az autók üzembentartóit. Szóval ők aznap este már nem kúpoltak meg senkit…