A férfi még 2021. július 7-én délután autózott Karcagon, a jobb első ülésen, biztonsági gyermekülésben a hatéves kisfia is vele utazott. Egy körforgalomnál a férfi úgy ítélte meg, hogy egy másik sofőr nem biztosított számára elsőbbséget. Elhatározta, hogy számonkéri rajta, és folyamatosan dudálva üldözőbe vette.

A nő kihajtott a körforgalomból, ezután a férfi a záróvonalat figyelmen kívül hagyva, a forgalom elől elzárt területen áthajtva megelőzte, majd mindössze két-három méterrel előtte fékezni kezdett. A nő nem tudta elkerülni az ütközést, 37 km/h-s sebességgel csapódott a férfi autójába. A balesetben senki sem sérült meg, de mindkét autóban anyagi kár keletkezett.

A férfit – aki tagadta bűnösségét – a bíróság közúti veszélyeztetés és rongálás miatt 1 év 3 hónap felfüggesztett börtönre ítélte, 240 ezer forint pénzbüntetést szabott ki vele szemben. Tekintettel arra, hogy a pszichológus szakértői vizsgálat alapján a férfi a közúti közlekedésben való részvételre alkalmatlan, végleges hatállyal eltiltották a közúti járművezetéstől is.

A férfi és védője felmentésért fellebbezett, de hiába: az ügy másodfokon nemrég jogerősen lezárult az elsőfokú bíróság ítéletének helybenhagyásával.