Manapság a nagyobb városokból teljesen kikoptak a lovas kocsik, de a vidéki élet szerves részei még mindig, de az igen ritka, ami pünkösdhétfőn történt Győrzámolyban.

A Rákóczi utcán hajtott egy 40 év körüli, ittas férfi, amikor az egyik kanyarnál elveszítette a szekér felett az uralmát és a menetiránya szerinti bal oldalon, az út mellett egy villanyoszlopnak ütközött. A lovas kocsi vezetője a bakról az úttestre esett, megsérült, ezért őt a kiérkező mentők kórházba szállították – írja közleményében a rendőrség.

A rendőrök is pislantottak egy nagyot, amikor kiérkeztek a győrzámolyi balesethez 1

Nagyon fontos megjegyezni, hogy aki alkohol fogyasztását követően vezet (legyen az gépjármű, kerékpár, motor vagy lovas szekér), annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. És a legveszélyesebb az, hogy ilyen állapotban nem is tudatosul bennünk, hogy romlott a látásunk. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy tökéletesen lát mindent, és ennek megfelelően vezet. Alkohol hatása alatt a vezetők nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.

A rendőrök is pislantottak egy nagyot, amikor kiérkeztek a győrzámolyi balesethez 2