Hetvenegy év után ismét koronáznak az Egyesült Királyságban, és az ünnepi alkalomból minden gazdasági és társadalmi szereplő igyekszik kivenni a részét. A Škoda nem udvari beszállító, ez azonban nem szegte a kedvüket, amikor kitalálták, hogy egy új mélyzöld árnyalattal: a Royal Green (királyzöld) tónussal bővítik a Superb, a Kodiaq és az Octavia választékát.

Ennél királyabb Škoda még nem született 1

A Royal Green elvileg csak az Egyesült Királyságban lesz elérhető, méghozzá a koronázás napját (május 6.) követő harmadik naptól, május 9. keddtől kezdve. Hogy ennek gyakorlati vagy spirituális oka van, avagy a hagyományok nem engedik, hogy korábban élesítsék a konfigurátorban a színt, nem tudjuk.

Az viszont biztos, hogy a Royal Green kizárólag a leggazdagabb felszereltségű modellvariánsokhoz – illetve az Octavia esetében az RS sportmodellhez is – rendelhető.

Ennél királyabb Škoda még nem született 9

A konyakbarna bőrt a Superb csúcskivitelének vásárlói társíthatják a királyzöld fényezéssel

A márka brit importőrje egyébként talált kapcsolódási pontot III. Károly és Csehország között: az 1990-es évek elején Václav Havel államelnökkel közösen alapot hozott létre Csehország történelmi épületeinek megmentésére; majd az ezt követő két évtizedben többször is visszatért az országba. Hát így.