A Mercedes fokozatosan állítja át globális termelési hálózatát a tisztán elektromos járművek gyártására. A vállalat ennek megfelelően a gyárait is arra készíti fel, hogy az évtized végére tisztán elektromos modellek készülhessenek minden helyszínen.

A Mercedes Electric Only stratégiájának részeként a kecskeméti gyár területén új beszerelőüzem létesül, a jövőbeli Mercedes EQ modellek gyártásához szükséges nagyfeszültségű akkumulátorok számára.

Ebben az üzemben az évtized közepétől a külső partnerektől készen beérkező, tokban összekapcsolt akkumulátorcellákból álló akkumulátormodulok végösszeszerelését végzik majd. A partnerek által beszállított kész egységeket itt látják majd el a szükséges vezérlőelektronikával és készítik fel az úgynevezett „házasításra”, azaz a Kecskeméten gyártott elektromos modellekbe való beépítésre.

Az akkumulátorbeszerelő üzemben található összeszerelősor automatizált és manuális gyártási lépések sorozatából áll, amelynek során nem dolgoznak fel nyers- vagy vegyi anyagokat.