Évtizedek óta először kínál hajtáslánc-elemeket és egyéb fődarabokat veterán típusaihoz az Aston Martin. Az eredeti műszaki paraméterek és tervrajzok alapján, de modern anyagszerkezettel készülő elemek – komplett motorblokkok, hengerfejek, sebességváltók és egyebek – a DB4, DB5 és DB6 modellekhez, valamint a hatvanas és hetvenes években készített, bizonyos V8-as modellekhez lesznek rendelhetők.

Veterán sportautókhoz készítenek újra alkatrészeket 1

Az ötletet az Aston Martin Continuation programja adta, amelyhez eleve el kellett készíteni az eredeti alkatrészek újragyártását lehetővé tevő prés- és öntőformákat, illetve amelynek apropóján a márka vezetősége áttekintette, hogy milyen alkatrészek állnak rendelkezésre, és milyen alkatrészeket szükséges újragyártani. Ebből a projektből nőtt ki a mostani kezdeményezés, amelyben a gyár korabeli beszállítói is részt vesznek.

A régi-új alkatrészekhez teljes körű dokumentációt mellékelnek, így biztosítható a precíz beépítés, illetve az autók eredetiségének, veterán státuszának fenntartása.

Hasonló programot indított útjára a közelmúltban a Toyota is: olyan modellekhez kínálnak alkatrészeket, mint a 2000GT, az AE86 vagy a Land Cruiser 40.

Veterán sportautókhoz készítenek újra alkatrészeket 18