Gyakran felmerül a kérdés, milyen lehet az ideális, vagy éppen tökéletes autó, sportautó, versenyautó. Erre a kérdésre keresték a választ a Cupránál is, ezért megalkották a saját elképzelésük szerinti végleges változatot, ami a DarkRebel nevet kapta.

A legérdekesebb nyilvánvalóan ennek kapcsán, hogy lényegében egy illúzióról van szó, hiszen a DarkRebel kizárólag egy virtuális sportautó – aztán ki tudja, mit hoz a jövő –, amit a Cupra saját metaverzumában, a Metahype-on mutatnak be. A Seat által 2018-ban alapított spanyol márka afféle iránymutatásként definiálja, ami a Cupra jövőbeni DNS-ét határozza meg.

A képre kattintva nézd meg, miben látja a jövőt a Cupra:

Olyan sportautót mutattak be, amit senki nem vezethet 1

Éles és radikális, mégis sportos vonalak jellemzik a virtuális Cuprát. Motorházteteje hosszú, végtelenített és nyíl alakú, és mivel eközben az utasterét teljesen hátratolták, érezhetően a maximális sebességérzetre hegyezték ki. Orrán világító márkajelzés díszeleg, amivel összhangban az autó is hasonló formákat öltött, ahogy az az autó elejét és hátulját egyértelműen összekötő, központi gerincvonalban is megállapítható.

Ismeretlen fogalom a visszafogottság az autó belsejét tekintve is, amit igyekeztek minél inkább vezetőorientálttá tenni, bár a progresszívként beállított kagylóülésekkel szemben az autóverseny-videójátékokban megszokott, illetve azokból „kölcsönzött” kormánykerék és váltókar inkább valóságtól elrugaszkodottság hatását kelti, nagyon amorf benyomást adva az autónak.

Hogy az ellentmondásokat tovább erősítsük, ezt ne is különcködésként fogjuk fel, hanem fogadjuk el, hiszen a Cupra ezzel a virtuális világban rejlő kreatív potenciálnak igyekszik hangot adni, és pont ezt a megfoghatatlanságát sugallja a DarkRebel név is, ami szabad fordításban sötét lázadást jelent.

Videón is megtekinthető a Cupra által felvázolt jövőkép:

a videó a hirdetés után indul

Ennek kivitelezéséhez külön labort hozott létre a Cupra: a Hyper Configuratorban pedig bárki kiélheti a kreatív hajlamait, anélkül, hogy a fizikai világ bármiben is korlátozná. Eddig nem látott színekkel, anyagokkal és felületekkel lehet kísérletezni, továbbá erre egy fantáziadús, interaktív jövő is alapozható. Háromféle környezetben lehet variálni: ezek az exponenciális négyzet, az exponenciális kocka és az exponenciális végtelen.

Az előbbi két változat inkább a tervezés nyers értékeit és a versenyzést helyezik előtérbe, és amellett, hogy ásványokat, köveket használhatunk, továbbá ragyogással, fluoreszkáló fényekkel és algoritmikus mozgásokkal kísérletezhetünk, a végtelen szint már a Cupra közleménye szerint is „elszakad a valóságtól”, kvázi egy álomvilágot, szürreális univerzumot generálva.

Azok, akik a Cupra konfigurátorában saját autót terveznek, a folyamat végeztével kapnak egy bemutatóvideót a saját, egyedi modelljükről, amit megoszthatnak a különböző közösségi médiás oldalakon.