2030-ra öt autóból négyet tisztán elektromos hajtáslánccal szeretne értékesíteni a Porsche, ehhez az ambiciózus vállaláshoz pedig el kell kezdeni bővíteni a márka villanyautó-kínálatát.

Azt eddig is tudtuk, hogy a következő generációs Macan 2024-ben akkumulátoros elektromos modellként érkezik, egy évre rá pedig bemutatkozik az új Porsche 718-as modellcsalád (Boxster/Cayman), amely szintén kizárólag villanymotorral lesz megvásárolható.

A legfrissebb hírek szerint pedig 2026-ban piacra lép az emissziómentes Cayenne. A nagy SUV negyedik kiadása vadonatúj platformra épül majd – erősítette meg Oliver Blume cégelnök egy sajtórendezvényen. A jelenlegi Cayenne idén még átesik egy modellfrissítésen.

Hivatalos: újabb Porsche dobja el benzinmotorját 1

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid 2019

Ironikus, hogy a Cayenne tér át utoljára az emissziómentesség útjára, hiszen a modell előző generációja 2010-ben full hibrid, 2014-ben pedig plug-in hibrid hajtáslánccal kezdte el ebbe az irányba terelgetni a márkát.

A villanymotoros Cayenne bevezetésével még nem lesz teljes a márka elektromos palettája: Kínában és az USA-ban egy minden eddiginél nagyobb szabadidőjármű érkezik, ugyancsak akkumulátoros hajtással.