2023. március 11-e valószínűleg beírja magát Magyarország történelmébe, hiszen olyan durva balesetre, mint ami tegnap délután történt, még nem volt példa hazánkban.

Ahogy arról beszámoltunk korábban, a szombat délutáni órákban tömegbaleset történt az M1-es autópályán: Herceghalomnál a sztráda mindkét oldalát lezárták, miután öt kamion és 37 autó karambolozott – a több mint 40 járműből 19 ki is gyulladt.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. azt közölte, hogy porátfúvás, illetve az amiatt hirtelen és drasztikusan csökkent látási viszonyok vezettek a balesethez. Ezt az alábbi felvétel alá is támasztja: piszok félelmetes, ahogy az autók teljesen vakon haladnak a masszív porfelhőben.

@nivirotur

♬ F..k that - Bastard!

A baleset utáni helyszín olyan, amilyet általában csak filmeken lát az ember.

@miloos13 #hungary #autobahn #unfal #cars #people #balkan #srbija #fy #fyp #viral #trending #life #tiktok ♬ Originalton - Turboducks

Az ütközések következtében felcsapó lángok számos autót elemésztettek.

@konyvestamas A tömeg balesetről M1 autópályáról helyszíni szörnyű videó! ##tömegbaleset##helyszín##videó##fire##tűz##autópálya##katasztrófa#🙏 ♬ eredeti hang - Könyves Tamàs

A mentést 4 helikopterrel és 16 mentőautóval végezték, összesen 39 embert szállították kórházba, köztük 10 gyermeket, míg a súlyosan sérültek száma 14, egy fő életét vesztette a helyszínen.

Vasárnap reggel feloldották az útzárat

Ismét zavartalan a forgalom az M1-esen, ahol szombaton kora délután tömegbaleset történt – közölte az Útinform honlapján vasárnap kora reggel. Az Útinform tájékoztatása szerint vasárnap reggelre a hatóságok befejezték a műszaki mentést és a helyszínelést, az autópályát a Hegyeshalom felé vezető oldalon is megnyitották, így a forgalom már mindkét irányban zavartalanul halad.