Számos részletre kiterjedő, de összességében nem eget rengető módosításokkal indítja neki az új évnek elektromos crossoverét a Jaguar.

A leglátványosabb változás, hogy a korábban rácsmintázatú hűtőmaszkot tömör lemezzel váltották ki; ezen fekete-ezüst márkaembléma kapott helyet.

Letisztultabb lett a Jaguar villanyautója 1

Mostantól kizárólag R-Dynamic, azaz sportos hangvételű kivitelben rendelhető az autó; ezzel háromra csökkent az elérhető felszereltségi csomagok száma. Bővült ugyanakkor a felszereltség. A két gazdagabb szinten alapáras a sötét dekorelemeket tartalmazó fekete optikai csomag;  a keréktárcsák minden esetben diamond turned (azaz részben fényezett, részben fémszínű) kivitelűek. Apropó, fényezés: mostantól kétféle matt szürke festéssel is elérhető az autó.

A panoráma napfénytetőhöz immár nemcsak fényezett, hanem fekete tetőlemez is társítható.

A multimédiás rendszer funkcionalitása is kibővült: what3words navigációs szolgáltatás, vezeték nélküli Apple CarPlay és Android Auto okostelefon-integráció, valamint integrált Alexa hangvezérlés kapott helyet a kocsiban.

Letisztultabb lett a Jaguar villanyautója 13

Ami nem változott, az a műszaki tartalom: a 90 kWh kapacitású akkumulátor akár 100 kW-tal tölthető, maximális hatótávolsága 470 kilométer; a rendszerteljesítmény 400 lóerő és 696 Nm; az összkerékhajtású autó 4,5 mp alatt gyorsul 100 km/órára.

Noha hivatalosan 2024-es modellévről beszél a Jaguar, a megújult I-Pace már rendelhető.