Nagyobb leszorító erőt biztosító aerodinamikai csomaggal, új futóművel, továbbfejlesztett biztonsági rendszerekkel, hatékonyabb fékrendszerrel, erősebb váltóművel, valamint a kétliteres, négyhengeres turbómotor versenycélokra áthangolt változatával lép szorítóba a 2023-as évadban a Honda Civic Type R TCR. A fejlesztésben az Acura (Honda) NSX GT3-mal szerzett tapasztalatokat is felhasználták.

Versenyautó készül az új Civic Type R-ből 1

A vezetői környezet jobb ergonómiát kínál, mint az elődmodellé, a többcsatornás digitális műszer minden eddiginél részletesebb tájékoztatást biztosít a pilóta számára. Új lesz a gyorstankoló rendszer, feljavítják a vezető hűtésére szolgáló rendszert, valamint igényelhető lesz az ABS.

Az előző generációs Civic Type R TCR magasra helyezte a lécet az újonc számára: 2022-ben világszerte 76 futamgyőzelem és 19 bajnoki cím, valamint egy WTCR ezüstérem fűződött a kifutó modell nevéhez.

Versenyautó készül az új Civic Type R-ből 11

Az új versenyautó Észak-Amerikában február elsejétől rendelhető; a modell nemzetközi elérhetőségéről egyelőre nincs információ.