A nemzeti ünnepen megszokott tűzijátékot augusztus 20-án, este tartják, az előkészítő munkák miatt azonban már az azt megelőző napokban is részlegesen korlátozzák a gyalogosforgalmat az Erzsébet hídon, a Szabadság hidat pedig teljesen lezárják a gyalogosok elől.

Augusztus 20-án a késő délutáni és az esti időszakban korlátozzák a közúti és a felszíni közösségi közlekedést a Margit híd–Kiskörút–Petőfi híd–Alkotás utca által határolt területen, az érintett járatok módosított közlekedési rend szerint járnak. Jelentősebb forgalomkorlátozásra kell számítani többek között a Lánchíd utca–Várkert rakpart útvonalon, a Budai Várban és a Műegyetem rakparton.

  • Lezárják a Budai alsó rakpartot a Rákóczi híd és Margit híd között augusztus 22-én, hétfő reggel 6:00-ig, valamint augusztus 22-25. között minden éjszaka 22:00 és másnap reggel 6:00 között.
  • Lezárják a Pesti alsó rakpartot a Közraktár utca és a Lánchíd között augusztus 19-én, péntek 20:00-tól augusztus 22-én 6:00-ig, valamint augusztus 22-én este 10:00 és másnap reggel 6:00 között.
  • A Budai Várban augusztus 22-ig ünnepi rendezvények miatt folyamatos korlátozásokra kell számítani: lezárták a Tárnok utcát, a Dísz tér felől pedig nem lehet behajtani a Várnegyed területére.
  • Lezárták a Lánchíd utcát és a Várkert rakpartot augusztus 17-től várhatóan augusztus 22-én, hétfő estig.
  • Lezárják az Andrássy utat a Kodály köröndnél augusztus 18-án, csütörtökön 22:00-tól péntek 4:00-ig, valamint augusztus 19-én, pénteken 18:00 és éjfél között.
  • Lezárták a Műegyetem rakpart déli irányú, Szent Gellért tér és Bertalan Lajos utca közötti szakaszát augusztus 16-tól. Augusztus 20-án és 21-én (szombaton és vasárnap) teljes szélességében lezárják a Műegyetem rakpartot.
  • Augusztus 20-án 16:00-tól a Margit híd–Szent István körút–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Kossuth Lajos utca–Szabad sajtó utca–Erzsébet híd–Krisztina körút–Vérmező út–Margit körút által érintett szakaszon belül jelentős forgalomkorlátozások, lezárások várhatók. Várhatóan 19:00-től lezárják az Erzsébet hidat és a Szabadság hidat, de a hatóság döntése alapján korlátozhatják a Petőfi híd és a Margit híd forgalmát is.