Múltidéző különkiadással és azon belül is egy exkluzív limitált szériával színesíti a három- és ötajtós Bronco offroaderek, valamint az ötajtós Bronco Sport crossoverkínálatát a Ford. A Heritage Limited széria mindhárom típusból 1966 darabban készül, megidézve az eredeti Bronco születési dátumát.

A Heritage, illetve Heritage Limited kivitelek elsődleges stíluseszköze a fehér, pontosabban Oxford-fehér szín: fényezéstől függetlenül ebben a klasszikus, semleges színben pompázik a tetőlemez, a hűtőmaszk (rajta élénkpiros betűkkel a Ford felirat), valamint a régies rajzolatú könnyűfém keréktárcsák. Utóbbinak a Heritage Limited kiadás esetében csak a pereme fehér, a mélyített középrész fekete.

A nagypapa ruháját vette fel a Ford Bronco 1

A Bronco Heritage tervezői hosszasan válogattak a tartozékkatalógusból. A modell megkapja az 50 mm-es nyomtávszélesítést (ehhez a hatvanas éveket idéző, szögletes kialakítású kerékívtoldatok társulnak), a lökhárító egyszerű acélelem beépített ködfényekkel és vontatószemekkel.

Az utastérben kockás üléshuzat, Oxford-fehér műszerfal, a középkonzolon elhelyezett modellnév, valamint egyedi padlószőnyeg örvendeztet. A Heritage Limited kivitel emellett fehér-piros díszítésű bőr/műbőr üléskárpitozást, továbbá a tetőkárpiton és a kerékdobokon elhelyezett emblémákat is kap.

A Bronco Heritage Edition ötféle színben rendelhető, a Bronco Heritage Limited Edition viszont kezdetben egyetlen exkluzív kék árnyalatban készül, amely az eredeti, 1966-os Bronco egyik karakteres színének az újraértelmezése. Az év vége felé érkezik egy szintén speciális sárga fényezés is; ez az 1971-es választék jellegzetes tagját idézi, majd aztán jövőre háromtagúvá bővül a kínálat egy újabb kék árnyalattal.

A nagypapa ruháját vette fel a Ford Bronco 19

A Heritage széria motorja a 2,3 literes EcoBoost, a váltó hétfokozatú, kézi egység (felárért a 10 fokozatú automata is elérhető). A Heritage Limited kivitelek a 2.7 V6-os motorral és a tízfokozatú, automata váltóval kerülnek forgalomba. Szériafelszerelés a nagyobb szabad hasmagasságot hozó, de speciális Bilstein lengéscsillapítóinak köszönhetően aszfalton sem támolygó HOSS stabilizált terepfutómű. A vásárlóknak kérniük sem kell az elektronikusan zárható első és hátsó differenciálművet, valamint a különleges terepabroncsokat.

A Bronco Sport ugyanazt a külső és belső kezelést kapja, de a kockás üléskárpitot, valamint a könyöklőt a nyolcvanas éveket idéző betétek és piros-kék öltések díszítik. Az első ülések háttámláján elhelyezett, katonai felszerelésekről mintázott tartozékrögzítő rendszer szintén egyedi színvilágú. A Heritage Limited modellek bőrkárpitozást, fehér ajtóbetéteket és a középkonzolon elhelyezett emblémát kapnak.

A nagypapa ruháját vette fel a Ford Bronco 37

Az 1,5 literes benzinmotor mellett emelt hasmagasságú futómű is került, terepezésre hangolt első gólyalábakkal, masszív hátsó lengéscsillapítókkal, egyedi kanyarstabilizátorokkal és áthangolt rugókkal. A Heritage Limited kivitelre nagyobb terepabroncsokat szerelnek, motorjuk a nagyobb teljesítményű 2,0 literes egység. A korlátozott példányszámban készülő verzió esetében nem elég, hogy mind a négy kerék hajtott, de ezen kívül zárható a hátsó differenciálmű, az üzemmód-szabályozó pedig öt helyett hét menethelyzetre, illetve tereptípusra kínál optimalizált beállításokat.

A színválaszték a Heritage és a Heritage Limited kiadások esetében igazodik a Bronco modellekéhez.

Ha videón is megnéznéd a Bronco és a Bronco Sport múltidéző kiadásait, kattints ide!

A nagypapa ruháját vette fel a Ford Bronco 55