Évek óta kérdőjeles pont volt az elektromos, illetve hibrid hajtású járműveknél, kell-e érintésvédelmi jegyzőkönyv a sikeres műszaki vizsgához. A témát alaposan körbejártuk korábbi cikkünkben, melyből az is kiderült, hogy a minisztériumi álláspont szerint elengedhetetlen a zöld rendszámos járművek esetében.

A zavart egy korábbi, vélhetően a trolibuszok miatt létrejött KöHÉM-rendelet okozta, mely kimondta, hogy „villamos meghajtású, valamint villamos berendezéssel felszerelt járműnek meg kell felelnie a vonatkozó érintésvédelmi előírásoknak”.

A Villanyautósok.hu azonban kiszúrta, hogy augusztus 1-jén megjelent, így 6-ától, tehát szombattól életbe is lépett a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) rendelete a korábbi jogszabály kiegészítéseként, mely új megvilágításba helyezi a szituációt. A módosításban ugyanis az áll, hogy

a trolibuszok kivételével csak akkor van szükség érintésvédelmi vizsgálatra, ha a tisztán elektromos vagy hibrid hajtású jármű hajtáslánca sérült vagy nem gyári kivitelű.