Augusztus 6-án, szombat délután Tatabányán egy nem megfelelő műszaki állapotú gépkocsit észleltek a helyi rendőrök, melynek a vezetőjén kívül egyik utas sem használta a biztonsági övet – írja a Police.hu.

Az egyenruhások ellenőrizni akarták az autót, mely a rendőri jelzésre először megállt, majd gázt adva elhajtott.

A menekülő sofőr a Szende utca és az Összekötő utak kereszteződésében balra kanyarodott, azonban nekiütközött egy szabályosan közlekedő másik rendőrautónak. A járműben elöl utazó utas az ütközést követően kiszállt az autóból, és elfutott. A járőrök utánaeredtek, majd elfogták.

A jármű átvizsgálásakor kábítószergyanús anyagot, sodráshoz használt papírt, mérleget és őrlőt is találtak a rendőrök. Mindhárom személyt előállították a rendőrkapitányságra, a velük szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pozitív lett. Az iratok ellenőrzésekor ráadásul kiderült, hogy a sofőrnek nem volt jogosítványa.

A rendőrök a járművezető, illetve két utasa ellen kábítószer-birtoklás megalapozott gyanúja, továbbá a sofőr ellen számos közlekedési szabálysértés elkövetése miatt indítottak eljárást, akit az egyenruhások őrizetbe vettek.