A történelmi magasságokba emelkedett hazai kereslet és a régiós üzemanyagpiacon az utóbbi évekhez képest számottevően kevesebb mennyiségű alapanyagkészlet kettőssége komoly kihívások elé állítja az energiaipari vállalatokat – olvasható a Shell csütörtöki sajtóközleményében.

Azt is hozzátették, hogy az ügyfelek és a munkavállalók érdekeit szem előtt tartva a vállalat a mindennapok mobilitásának biztosítása érdekében működését optimalizáló intézkedéseket léptet életbe 2022. augusztus 1-jétől. A gördülékeny hálózati működés és a hatékonyabb munkaerő-gazdálkodás érdekében az alábbi öt töltőállomásának üzemeltetését időszakosan szünetelteti a Shell:

  • 1089 Budapest, Kálvária tér
  •  1112 Budapest, Hetényi u. 3.
  •  2370 Dabas, Pesti út (július 29-től ideiglenes üzemszünet)
  •  8000 Székesfehérvár, Balatoni út
  • 8500 Pápa, Celli utca 6.

A vásárlókat azzal nyugtatja a kúthálózat, hogy 5-10-30 kilométeren belül találnak másik Shell-állomást, így a vállalat üzemanyagát választók ellátása folyamatosan megoldott. Ez az intézkedés egyben segítséget jelent a munkaerőhiánnyal küzdő Shell-hálózatnak, mivel a tervezett újranyitásig a munkatársak más, nyitva tartó állomásokon folytatják a munkát – áll a közleményben.

A Shell a vásárlók türelmét és megértését kéri, valamint köszönetet nyilvánított munkatársainak a rendkívüli helyzetben tanúsított remek munkájukért és kitartásukért. A Shell egyébként 1925 óta van jelen Magyarországon.