Miután a közelmúltban utólag elérhetővé tette a Taycanokhoz a 22 kW-os fedélzeti töltőt, ami jóval gyorsabb tölthetőséget, valamint kibővített töltőkompatibilitást hozott a felhasználóknak, a Porsche most elektromos típusának összes eddig eladott példányához – világszerte mintegy 75 ezer autóhoz – kidolgozott egy teljes körű szoftverfrissítési csomagot. A 2023-as modellévre elérhető frissítések pontos részletei piactól és motorvariánstól függően eltérhetnek, de nagy vonalakban a következő újdonságok jönnek:

Az összkerékhajtású kivitelek esetén normál és nagy hatótávolságú üzemmódban, részleges terhelés mellett szinte a teljes hajtást a hátsó villanymotor veszi át. Álló helyzetben, illetve vitorlázás (tolóüzem) esetén egyik tengely sem kap hajtóerőt, ami a súrlódási ellenállás csökkentésével növeli a hatótávolságot. Az aktív összkerékhajtást külön ikon helyett mostantól a központi kijelzőn megjelenő energiaáramlási diagram formájában jelzi a rendszer, ami leegyszerűsíti a kezelőfelületet. A mérnökök optimalizálták az energia-visszanyerést, amely mostantól minden üzemmódban automatikus beállítás szerint üzemel. Ezek a módosítások a korai gyártású (2020. és 2021. modellévi) Taycanok esetén fontosak, mivel a későbbi példányokat már eleve így szállította a gyár.

Visszamenőleg megújul a Porsche villanyszedánja 1

Az akkumulátor továbbfejlesztett hőgazdálkodása különösen hideg időben segíti elő a villámtöltést, lehetővé téve, hogy azt gyakrabban, és szélesebb töltöttségi tartományban alkalmazzuk. Az egyéb elektromos komponensek hulladék hőjét még gyakrabban tudja használni a rendszer az akkumulátor üzemi hőmérsékletének a szabályozására. A 2020. és 2021. modellévi Taycanok esetében ez nagyobb hatótávolságot és gyorsabb töltést jelent.

Az összes eddig gyártott (2020-2022 modellév) Taycant érinti a PCM kommunikációs rendszer és a Porsche Connect rendszer frissítése: színes ikonos kialakítást kap a nyitóképernyő, javul a kezelhetőség, és kibővül az elérhető funkciók kínálata, valamint hangvezérléssel vezérelhetők a fedélzeti funkciók. A 2022. február előtt gyártott Taycan modellek Spotify alkalmazást és vezeték nélküli Android Auto szolgáltatást kapnak. A navigációs rendszerben mostantól töltési teljesítmény alapján is szűrhetők a töltőállomások. Azok a 2021-es modellévi Taycan modellek, amelyeket head-up kijelzővel rendeltek meg, mostantól többféle információt képesek megjeleníteni a szélvédőre vetítő rendszeren.

Az eddig gyártott (2020-2022 modellév) Taycanok továbbfejlesztett parkolási támogatást kapnak. Megnő a funkció hatótávolsága, és hatékonyabban keres parkolóhelyet az autó, a korábbinál szűkebb helyeket is azonosítja. 

Az eddig felsorolt frissítések ingyenesek. Megvásárolható azonban az ajtók és a csomagtartó kulcs nélküli nyitás funkciója az összes eddig gyártott Taycanhoz.

Ami pedig a jövőt illeti, a Porsche a 2023-as modellévtől tovább bővíti a vezeték nélküli frissítéssel aktualizálható szoftverek körét.