Immár 30 éve látogat el a világ, de főként Európa különböző pontjaira a Porsche-szuperkupa, mely a Forma-1 betétsorozataként megannyi alkalommal a Hungaroringen is járt. A bajnokság tavaly óta a legújabb, 992-es generációjú, 4,0 literes, hathengeres bokszermotorral szerelt 911 GT Cupot használja, ami 25 lóerővel erősebb elődjénél.

A különleges évforduló apropóján a márkakupa különleges kérést teljesített a Porsche Motorsport megbízásából, amelyhez egy utcai 911 GT3 formájában alapot is kaptak.

30 évnek állít emléket ez a Porsche 911 1

Fél év alatt rendhagyó dizájnba öltöztették az 510 lóerős sportkupét, ami így összesen nyolc színben (GT ezüstmetál, magasfényű fekete, metál achátszürke, meteorszürke, vulkánszürke, grigiogranito, gyémántfekete) pompázik, emellett az évfordulós logó, a hátsó kerékjárati íveknél pedig egy sokszínű pixelhálózat fedezhető fel rajta. A hátsó lökhárítót a korábbi huszonkilenc bajnok neve díszíti, aranyozott formában.

Hogy minél precízebben vitelezzék ki a festést, darabjaira szedték szét az autót, ezt követően pedig a Porsche Exclusive Manufakturban kézzel szerelték össze, miközben további különleges igényeknek tettek eleget.  

30 évnek állít emléket ez a Porsche 911 17

Határozottan a bőrülések a legfeltűnőbbek a beltérben, köszönhetően a fejtámlákon található, dombornyomott jubileumi logónak, a középső részt beborító, fekete-aurumos Sport Tex színkombinációnak, míg a csövek mojave bézs színt kaptak. Hasonló színösszeállítású, de téglatestű mintázatot használtak az ajtók karfáin, a műszerfal belső részét, az ajtókat és az oldalsó paneleket mojavebézs keresztvarrással szabták testre.

Az egyedi Porsche majd a sorozat egyik versenyén is látható lesz, míg később, nyár végétől a Porsche Múzeumban és a milánói CityLife Showroomban állítják ki, mindkét helyszínen a 911 GT3 Cup VIP versenyautóval együtt.