Hétfőn a VI. kerületben, az Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épület tetejéről leomlott a homlokzat, amely magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is, a törmelék a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant.

A lakóknak nem javasolják, hogy kármentésbe és javításokba kezdjenek, mert ezzel befolyásolhatják a vizsgálatokat. Szükségük lesz viszont a váratlanul felmerülő költségeik igazolására, ezért érdemes a számlákat eltenniük, a legfontosabb pedig az, hogy bejelentsék a kárukat a biztosítóknak, és derítsék ki, mire terjed ki a biztosításuk – nyilatkozta a CLB Független Biztosítási Alkuszcég kommunikációs igazgatója.

A ház előtt parkoló autók a szakértő szerint nem számíthatnak kártérítésre, ha csupán kötelező biztosításuk van, ugyanis nem közlekedési balesetben károsodtak.

Ha az autókon volt casco biztosítás, akkor annyira nem kell izgulni a járművek tulajdonosainak, ahogy akkor is van esély a kártérítésre, ha az építtetőnek vagy kivitelező cégnek van felelőségbiztosítása. De az majd csak a vizsgálat után fog kiderülni, hogy fizet-e bárki – és hogyan, mennyit – a károsult autósoknak.

Aki sérülést szenvedett, az ápolás költségeihez, illetve a jövedelemkiesés pótlására jelentős segítségre számíthat, erről nekik is a biztosítókkal kell egyeztetniük.