A nyomtatott sajtó nem halt meg: ezt kiáltja világgá David Donner idei Pikes Peak-i versenyautója. Mivel az amerikai pilóta már háromszor ért el kategóriagyőzelmet a világ legismertebb hegyi felfutóversenyén, ha valakire rá talán figyel a szakma, különösen mert idén június 26-án már századik alkalommal vágnak neki a kegyetlen, kanyargós kaptatónak a pilóták.

Újságpapírba csomagolták ezt a versenyautót 1
Újságpapírba csomagolták ezt a versenyautót 2

Újságpapírba csomagolták ezt a versenyautót

Újságpapírba csomagolták ezt a versenyautót

Újságpapírba csomagolták ezt a versenyautót 14
Újságpapírba csomagolták ezt a versenyautót 15
Újságpapírba csomagolták ezt a versenyautót 16
Újságpapírba csomagolták ezt a versenyautót 17
Újságpapírba csomagolták ezt a versenyautót 18
Újságpapírba csomagolták ezt a versenyautót 19
Újságpapírba csomagolták ezt a versenyautót 20
Újságpapírba csomagolták ezt a versenyautót 21
Újságpapírba csomagolták ezt a versenyautót 22
Újságpapírba csomagolták ezt a versenyautót 23
Újságpapírba csomagolták ezt a versenyautót 24
Fotó megosztása:

Az ötlet akkor született meg, amikor David Donner egy ismert Porsche-gyűjtővel, Jim Edwards-zal, valamint a 2016-ban alapított Porsche-magazin, a 000 szerkesztőjével, Pete Stouttal találkozott még tavaly, és valójában csak mellékterméke annak a fő célnak, hogy visszaszerezzék a szériagyártású autók pályacsúcsát. David Donner 2014-ben 10 perc 26,896 másodperc alatt futotta meg a távot egy Porsche 911 Turbo S modellel (991-es generáció), de öt évvel később Rhys Millen egy Bentley Continental GT volánja mögött több mint nyolc másodpercet vert rá (10 perc 18,488.)

Újságpapírba csomagolták ezt a versenyautót 25

A csúcsdöntés tervezett eszköze egy Lightweight csomaggal felszerelt, 992-es szériájú Turbo S – az autót Jim Edwards biztosítja a versenyre. Az autót a floridai Champion Porsche készítette fel a futamra, az pedig már csak hab a tortán, hogy a karosszériát annak az újságcikknek a nagyfelbontású fényképanyagával díszítették, amelyet a 000 magazin közölt le a Porsche 911 Turbo történetéről.

Újságpapírba csomagolták ezt a versenyautót 26

David Donner egyébként nem véletlenül szeretné azt a negyedik Pikes Peak trófeát: apukája, Bob Donner ugyanis 1960-ban, 1961-ben és 1962-ben szintén háromszor nyert ugyanitt – ugyancsak Porschékkal.