A BMW Motorsport GmbH napra pontosan ötven éve, 1972. május 24-én jött létre. A kerek évforduló előtt tiszteleg az a két limitált széria, amelyet a sportrészleg ikonikus típusából: az M3 szedánból, valamint annak ma már külön néven futó kupé változatából, az M4-esből építenek.

Színekkel, no meg 500 lóerővel ünnepel a BMW 1

A BMW M3 és M4 50 Jahre Edition exkluzív stíluselemekkel és opciókkal örvendezteti a rajongókat. Az alapot az 510 lóerős Competition változat adja, hatfokozatú kézi vagy nyolcfokozatú M Steptronic sebességváltóval, hátsó- vagy összkerékhajtással.

Az M3-as szedánból csak Észak-Amerikába szállítanak, méghozzá pontosan 500 darabot, míg az M4-es különkiadása a világ többi piacain lesz elérhető, a tervezett darabszámról nem tett említést a gyártó. A széria sorszámozott példányait az M GmbH történetének emlékezetes színeiben rendelhetjük meg; a kovácsolt M keréktárcsák (elöl 19, hátul 20 colos méretben) és a belső tér ezekkel harmonizáló színvilágot kapnak.

Színekkel, no meg 500 lóerővel ünnepel a BMW 31
Színekkel, no meg 500 lóerővel ünnepel a BMW 32

Európában például Carbon fekete, Macao kék, Brands Hatch szürke, Imola piros és San Marino kék színekben rendelhetők az autók. Kínában ellenben a Tigris évéhez kapcsolódóan Fire narancs és Stratus szürke színben készülnek a kupék. A keréktárcsák matt Orbit szürke vagy matt aranybronz színűek lehetnek.

A jubileumi szedán ötféle színben (Cinnebar piros, Techno lila, Interlagos kék, Fire narancs és Limerock szürke) lesz elérhető, a keréktárcsa minden esetben matt Orbit szürke kivitelű.

Színekkel, no meg 500 lóerővel ünnepel a BMW 33

Az M3 és M4 modellek egyaránt „Edition 50 Jahre BMW M” feliratú küszöbborítást kapnak, a padlókonzolon emlékplakettet helyeznek el (az M3 esetében ez a  példány sorszámát is tartalmazza). Az évfordulós M4 első üléseinek fejtámlájába az „M4 Edition 50 Jahre BMW M” szöveget préselték. Az M3 szedán gazdái M Performance szénszálas első és hátsó légterelőnek, valamint M Performance szénszálas/titán kipufogóvégcsőnek is örvendhetnek, míg üléseik fejtámláját az ismerős színes M sávok díszítik. Mindkét jubileumi  modellhez megrendelhetők a BMW M szénszálas vázú első kagylóülései.

Színekkel, no meg 500 lóerővel ünnepel a BMW 71

BMW M3 50 Jahre Edition