Pénteken a százezredik hibrid autó is elkészült a győri Audi Hungaria gyártósorán – tudatta a vállalat a Vezessnek eljuttatott, friss közleményében. A jubileumi példány egy District-zöld színű Audi Q3 Sportback 45 TFSI e lett, amit Németországban helyeznek majd forgalomba.

Győrben 2019 óta kap szerepet az elektromobilitás, ami a mild hibrid autók gyártásával indult el, majd egy évvel később a plug-in hibrid Audi Q3-mal lépett szintet. Ezzel párhuzamosan az elektromos járművek aránya is folyamatosan nő.

Ünnepel, fontos mérföldkőhöz ért a győri Audi 1

A százezredik győri hibrid autót, az Audi Q3 Sportback 45 TFSI e-t egyébként 2022-ben az év magyar autójának választotta a szakmai zsűri. A 245 lóerős modellt egy 1,4 literes TFSI motor és egy elektromotor hajtja, utóbbi energiáját pedig egy lítiumion-akkumulátor biztosítja. A típus tisztán elektromos hajtással 45-50 kilométert képes megtenni a WLTP szerint.

A Q3 Sportback 45 TFSI e gyártását, amire Les Zoltán járműgyártásért felelős igazgatósági tag „fontos mérföldkőként” hivatkozott, meg is örökítették a győri Audinál a jeles alkalom apropóján:

a videó a hirdetés után indul

Néhány hónapja ellátogatott Győrbe a Vezess, ahol Földes Attila kollégánk megnézte, hogyan oltják el, ha lángra kap egy elektromos autó: