II. Erzsébet királynő 1952. február 6-án lépett trónra, mint az Egyesült Királyság és a Nemzetközösség királyságainak uralkodója. Az idei év tehát a hetvenedik, avagy platina évforduló jegyében telik a nevezett államokban, ez pedig soha vissza nem térő marketinglehetőséget jelent mindazon cégeknek és vállalkozásoknak, amelyek bármilyen módon kötni tudják magukat a királynőhöz.

Márpedig a McLaren tudja: ugyanis 2004. május 12-én, azaz pontosan tizennyolc évvel ezelőtt II. Erzsébet személyesen nyitotta meg a McLaren technológiai központját Woking városában.

Egyedi színt kevertek Erzsébet királynőnek   1
Egyedi színt kevertek Erzsébet királynőnek   2

Egyedi színt kevertek Erzsébet királynőnek  

Egyedi színt kevertek Erzsébet királynőnek  

Egyedi színt kevertek Erzsébet királynőnek   6
Egyedi színt kevertek Erzsébet királynőnek   7
Egyedi színt kevertek Erzsébet királynőnek   8
Fotó megosztása:

Ezért a cég egy egyedi platinaemblémát készített Elizabeth II felirattal, majd kikevertetett egy speciális fényezést, amely tökéletesen illik ennek a plakettnek a színéhez. Ez utóbbit a McLaren különleges megrendelésekre szakosodott részlege, az MSO, illetve partnerük, a festékspecialista AkzoNobel dolgozta ki.

Míg az embléma kifejezetten a királynőnek készült, és egyetlen autóra: egy McLaren Arturára szerelik fel, a karosszériaszínt a későbbiekben a márka hétköznapi ügyfelei is megrendelhetik.

Egyedi színt kevertek Erzsébet királynőnek   9

Az Artura a McLaren tavaly bemutatott típusa: a karbon-alumínium vázszerkezetű modell másfél tonnáját 680 lóerős, 720 Nm-es hibrid hajtáslánc mozgatja. Az autó 3,0 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, további 5,3 másodperc múlva pedig már 200-on van. A modellről ide kattintva olvashatsz részletesen, alább pedig egy másik, szintén egyedi példányának a történetét ismerheted meg.