Art, azaz művészet, és Future, vagyis jövő: ebből a két szóból gyúrták össze a McLaren Artura nevét. Az új hibrid sportautó most szokatlan szerepben lép célközönsége elé: Nat Bowen absztrakt képzőművész március 31-ig tartó dubaji tárlatának egyik központi eleme, de persze nem gyári állapotában.

Összepingáltak egy hibrid szupersportkocsit 1
Összepingáltak egy hibrid szupersportkocsit 2

Összepingáltak egy hibrid szupersportkocsit

Összepingáltak egy hibrid szupersportkocsit

Összepingáltak egy hibrid szupersportkocsit 8
Összepingáltak egy hibrid szupersportkocsit 9
Összepingáltak egy hibrid szupersportkocsit 10
Összepingáltak egy hibrid szupersportkocsit 11
Összepingáltak egy hibrid szupersportkocsit 12
Fotó megosztása:

A festőnő rendszerint semleges felületre – leginkább újrahasznosított plexilapra – dolgozik: erre önt színezett műgyantát, amit aztán ecsettel oszlat el, előre megtervezett rend szerint. Az alkotó régóta kutatja a színek pszichológiai hatásait, és kromológiai tudását aktívan felhasználja alkotásainál. Munkáira több rétegben viszi fel a színeket, amelyek aztán természetes fény hatására valósággal életre kelnek. A színrétegek között áttetsző rétegeket is alkalmaz, ami aztán valódi térbeliséget kölcsönöz munkáinak.

Összepingáltak egy hibrid szupersportkocsit 13

Az autó persze bonyolultabb felület, mint egy sík plexilap, ez azonban nem akadályozta meg a művészt abban, hogy szokásos módszereivel olyan alkotást készítsen, amely „teljes mértékben magával ragadja a szemlélőt, és a mindennapi zavaró tényezőktől távoli, meditatív állapotba emelje őket, illetve lehetővé tegye, hogy feltérképezzék és elmélyítsék a színekhez való viszonyulásukat”.

Mint Nat Bowen első egyéni tárlatának minden kiállítási tárgya, a McLaren Artura is eladó, árcédulát azonban hiába keresünk rajta – a piszkos anyagiak csak a vevőre és a művész ügynökére tartoznak.

Összepingáltak egy hibrid szupersportkocsit 15