A Giro d’Italia búcsúja után a közlekedési kultúra napján kezdődik a legnagyobb hazai kerékpárverseny, a Tour de Hongrie, amely vasárnapig 905 kilométernyi, zömében országos közúton zajlik majd.

A verseny útvonalán a közlekedők több helyszínen is ideiglenes, teljes pályás, mozgó forgalomkorlátozással találkozhatnak, ezért az érintett szakaszok forgalmi helyzetéről érdemes utazás előtt tájékozódni.

A verseny szerdán Csákvár és Székesfehérvár között kezdődik, csütörtökön Karcag és Hajdúszoboszló, pénteken Sárospatak és Nyíregyháza között, szombaton Kazincbarcika térségében folytatódik, majd vasárnap Miskolcról indulva a Kékestetőn zárul. A pontos útvonalról, az érintett településeken az áthaladás tervezett időpontjairól és az útlezárásokról itt olvashatók bővebb információk.

A verseny ideje alatt rendőrségi forgalomirányítás mellett hosszabb, néhány órás zárásra az első versenynapon a Bicske-Herceghalom-Biatorbágy-Etyek-Alcsútdoboz-Felcsút-útvonalon kell számítani, ahol három kört tesznek meg a versenyzők.