A verseny útvonalát teljesen lezárják, ezért hosszabb ideig nem lehet majd közlekedni a Hősök tere környékén és a Dózsa György úton. Pénteken az Andrássy út–József Attila utca útvonalon, a Szabadság hídon és a Műegyetem rakparton, valamint a Budafoki út–6-os út kivezető szakaszán, szombaton pedig az Andrássy út–Izabella utca–Ferdinánd híd útvonalon, valamint a Váci út belső szakaszán, a pesti alsó rakparton a Garibaldi utca és a Jászai Mari tér között, a Margit hídon, továbbá a Fő utcában és a Várba vezető Hunyadi János úton lesz forgalomkorlátozás.

A mezőny áthaladásának idején gyalog is csak a kijelölt pontokon lehet áthaladni. Az érintett BKK-járatok módosított útvonalon közlekednek.

Lezárások 2022. május 6-án, pénteken:

Az első versenynap és annak előkészületei miatt számos útszakaszt lezárnak. A BKK arra kéri a közlekedőket, hogy figyeljék a kihelyezett jelzőtáblákat és a rendőrök útmutatásait, illetve ha tehetik, kerüljék el a környéket.

5:00 és 14:00 között lezárják
a Hősök terét körben.

8:00 és 13:00 között lezárják
a Kós Károly sétányt és az Olof Palme sétányt;
a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között;
az Andrássy utat a Hősök tere és a Bajza utca között.

10:00 és 13:00 között lezárják a verseny útvonalát
azaz az Andrássy út–József Attila utca–Apáczai Csere János utca–Belgrád rakpart–Fővám tér–Szabadság híd–Szent Gellért tér–Műegyetem rakpart–Pázmány Péter sétány–Dombóvári út–Budafoki út–Hunyadi János út–6-os főút kivezető szakaszát.

kb. 12:10 és 13:00 között, a mezőny áthaladásakor
a verseny útvonalát érintő utakon kb. 15-20 percig a keresztirányú forgalom sem haladhat át. Ekkor a csomópontokon gyalog sem lehet átjutni.

Fél Budapest megbénul a Giro d’Italia miatt 2

A pénteki első versenyszakaszra (Budapest-Visegrád) vonatkozó, minden forgalmi korlátozást és lezárást tartalmazó térkép itt érhető el

 

Lezárások 2022. május 7-én, szombaton:

Május 7-én, szombaton a Hősök tere és a Budai Vár (Szentháromság tér) között időfutamot rendeznek a hosszirányú útvonal zárása mellett.

Lezárják 4:00 és 20:00 között
a Hősök terét és a Kós Károly sétányt;
az Andrássy utat a Hősök tere és az Oktogon között;
a Dózsa György utat a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között;
és a verseny útvonalát, tehát az Andrássy út–Izabella utca–Podmaniczky utca–Ferdinánd híd–Váci út–Nyugati téri felüljáró–Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca–Honvéd utca–Báthory utca–Vértanúk tere–Garibaldi utca–pesti alsó rakpart–Jászai Mari tér–Margit híd–Lipthay utca–Bem rakpart–Szilágyi Dezső tér–Fő utca–Ponty utca–Szalag utca–Hunyadi János út–Budai Vár útvonalat.

9:30 és 17:30 között
a verseny útvonalát érintő utakon a keresztirányú forgalom sem haladhat át. Az Andrássy út–Kodály körönd, a Garibaldi utca–Akadémia utca, valamint a Fő utca–Halász utca csomópontoknál a gyalogosok részére felüljárókat létesítenek, ezzel segítve az átjutást.

A rendőrség tájékoztatója itt olvasható.