A már évek óta népszerű Közlekedik a család megmérettetés célja, hogy a közlekedők széles rétegének – gyalogosok, gépjárművezetők, utasok – figyelmét egyidejűleg ráirányítsák a biztonságos és a balesetmentes közlekedésre, továbbá a szülői példamutató magatartásra és a családi közösség nevelő erejének fontosságára.

A vetélkedőre azoknak a családoknak a jelentkezését várják a szervezők, akik legalább egy, hat és tizenhét év közötti gyermeket nevelnek és legalább az egyik szülő rendelkezik “B” kategóriás vezetői engedéllyel. A versenyző családok tesztlap kitöltésében, kerékpáros ügyességi pálya teljesítésében, valamint különböző játékos feladatok teljesítésében mérhetik össze tudásukat.

A területi versenyeket a fővárosi és a megyei baleset-megelőzési bizottságok bonyolítják le 2022. május 21. és június 18. között. A pontos helyszínekről és időpontokról a verseny honlapján. Itt lehet előzetesen regisztrálni a megmérettetésre elektronikus úton, de a vetélkedő napján, a helyszínen személyesen is lehet jelentkezni.

A megyei döntőn legjobb helyezést elérő család képviselheti megyéjét az országos döntőn. Érdemes a legjobban teljesíteni, hiszen az országos vetélkedő fődíja egy Skoda Fabia lesz, de ezenfelül további értékes nyeremények is várnak még a versenyzőkre.