Az elmúlt években teljes megújuláson átesett, brit eredetű MG magyarországi importőri jogát a Duna Autó cégcsoport szerezte meg, amely hamarosan megkezdi az országos márkakereskedői hálózat kiépítését is.

Az MG a közép-kelet-európai terjeszkedés részeként a régióban az elsők között Magyarországon kezdi forgalmazni autóit. Az MG magyarországi indulásakor hat különböző modellel képviselteti magát, a kínálatban benzines, plug-in hibrid, illetve teljesen elektromos típus is lesz. A kínálat a jövőben elsődlegesen teljesen elektromos járművekkel bővül majd.

Új autómárka jelenik meg a magyar piacon 1

A magyarországi értékesítés a harmadik negyedévben indul, az MG-t egyelőre az iparágat sújtó chiphiány is kevésbé érinti. A hátteret a márka tulajdonosa, a SAIC Motor Corporation szavatolja, amely Kínában a legnagyobb, globálisan pedig a nyolcadik legjelentősebb járműgyártó vállalat. A márka modelljeit jelenleg az Egyesült Királyságon kívül 17 nyugat-európai országban forgalmazzák.

Mára több mint 400 MG-márkakereskedés és -szervizpont működik Nyugat-Európában, az értékesítés növekedési üteme is látványos: 2019-hez képest 2021-ben a chiphiány és a koronavírus-járvány ellenére is több mint három és félszeresére növelte eladásait.

A várható hazai árakról egyelőre nem közöltek információkat.