Évek óta halljuk, hogy hamarosan megvalósul a magától parkoló autó, és kísérleti szinten láttunk is rá jól működő példákat. A jövő időből azonban most lett jelen: a Mercedes-Benz és a Bosch közös fejlesztése révén a Los Angeles-i Intercontinental szállodánál végre tényleg automatizálták az érkező járművek parkolását.

Újabb munkahelyek szűnnek meg az autóipar miatt 1
Újabb munkahelyek szűnnek meg az autóipar miatt 2

Újabb munkahelyek szűnnek meg az autóipar miatt

Újabb munkahelyek szűnnek meg az autóipar miatt

Újabb munkahelyek szűnnek meg az autóipar miatt 14
Újabb munkahelyek szűnnek meg az autóipar miatt 15
Újabb munkahelyek szűnnek meg az autóipar miatt 16
Újabb munkahelyek szűnnek meg az autóipar miatt 17
Újabb munkahelyek szűnnek meg az autóipar miatt 18
Újabb munkahelyek szűnnek meg az autóipar miatt 19
Újabb munkahelyek szűnnek meg az autóipar miatt 20
Újabb munkahelyek szűnnek meg az autóipar miatt 21
Újabb munkahelyek szűnnek meg az autóipar miatt 22
Újabb munkahelyek szűnnek meg az autóipar miatt 23
Újabb munkahelyek szűnnek meg az autóipar miatt 24
Fotó megosztása:

A Mercedes elektromos zászlóshajóját, az EQS szedánt olyan intelligens parkolástámogató technológiával szerelték fel, amely egy okostelefonos kezelőfelületről indítva képes megkeresni a legközelebbi parkolóhelyet, és beállni oda, majd hívásra visszatérni a kiindulási pontra – feltéve, hogy rendelkezésére áll az ehhez szükséges infrastruktúra.

Újabb munkahelyek szűnnek meg az autóipar miatt 25

Az új S-osztály, illetve annak tisztán elektromos ellenpárja, ez EQS már eleve rendelkezik az Intelligent Park Pilot funkció működtetéséhez szükséges hardverrel. Ehhez társították most a szálloda parkolóházának megfelelő elektronikus felszerelést, amit a Bosch biztosított.

Újabb munkahelyek szűnnek meg az autóipar miatt 26

A jármű kommunikál az épületben elhelyezett szenzorokkal, és saját helyzetét ezekhez viszonyítva képes elnavigálni a kívánt pontig. A funkció elvileg olyan automatizált szolgáltatásokkal is kiegészíthető a jövőben, mint az akkumulátortöltés, a mosás vagy a karbantartás.

a videó a hirdetés után indul

Az új funkció nem csak az ügyfél számára előnyös: a parkolóházak üzemeltetői több járművet tudnak ilyenformán fogadni, hiszen a robotizált gépkocsikat egészen szorosan lehet parkolni, hiszen azokból nem kell kiszállniuk a vezetőknek.