A Fiat egy évvel ezelőtt mutatta be Pulse nevű városi crossoverét Brazíliában (pontosabban tavaly tavasszal csak az autót mutatták be, a nevét pár hónappal később, közönségszavazással választották ki három lehetőség közül).

Ennek a 4,10 méter hosszú, 2,53 méteres tengelytávon nyugvó autónak a sportos átirata az Abarth Pulse, amelyet – akárcsak mezei fivérét – Brazíliában fejlesztettek és ott is fognak gyártani.

Újabb sportautómárka épít szabadidőjárművet 1
Újabb sportautómárka épít szabadidőjárművet 2

Újabb sportautómárka épít szabadidőjárművet

Újabb sportautómárka épít szabadidőjárművet

Újabb sportautómárka épít szabadidőjárművet 9
Újabb sportautómárka épít szabadidőjárművet 10
Újabb sportautómárka épít szabadidőjárművet 11
Újabb sportautómárka épít szabadidőjárművet 12
Újabb sportautómárka épít szabadidőjárművet 13
Újabb sportautómárka épít szabadidőjárművet 14
Fotó megosztása:

A technikai részletekkel egyelőre sem vevőit, sem a szélesebb közönséget nem untatja az Abarth. Az bizonyos, hogy az optikai tuning hatásos. Újak a lökhárítók, a fényszórók, és a hűtőmaszk fölötti dekorsávot feketére cserélték, hátul méretes diffúzor és dupla kipufogóvég teremt sportos hangulatot. A képet oldalsó matricázással, valamint piros külső részletekkel teszi teljessé az autó.

Újabb sportautómárka épít szabadidőjárművet 15

A Fiat Pulse 1,0 és 1,3 literes, benzin-etanol üzemű motorral kapható; az Abarth verzióba alighanem ezeknek egy megnövelt teljesítményű kivitelét szerelik majd, de jelen pillanatban még az sem egyértelmű, hogy mikor kerülhet gyártásba az újdonság.