Újszerű technológiát vezet be észak-amerikai márkakereskedéseiben a Volvo Cars. Az izraeli UVeye vállalat rendszerei az autók átvizsgálásának feladatát vállalja át a szerelőktől, ezzel felgyorsítva a karbantartás folyamatát.

A teljesen automatikus rendszer mesterséges intelligencia, illetve gépi tanulási technológiák alkalmazásával ellenőrzi az abroncsokat, az alvázat és a fenéklemez alatti komponenseket, valamint a karosszériát és üregeket, hibákat, hiányokat és egyéb biztonsági problémákat keresve.

Így spórolhatsz rengeteg időt a szervizben 1
Így spórolhatsz rengeteg időt a szervizben 2

Így spórolhatsz rengeteg időt a szervizben

Így spórolhatsz rengeteg időt a szervizben

Így spórolhatsz rengeteg időt a szervizben 10
Így spórolhatsz rengeteg időt a szervizben 11
Így spórolhatsz rengeteg időt a szervizben 12
Így spórolhatsz rengeteg időt a szervizben 13
Így spórolhatsz rengeteg időt a szervizben 14
Így spórolhatsz rengeteg időt a szervizben 15
Így spórolhatsz rengeteg időt a szervizben 16
Fotó megosztása:

Az UVeye három különböző rendszert fejlesztett ki. Az egyik a szivárgásokat, folyásokat, sérüléseket és korróziót azonosítja. Egy másik az abroncs márkáját, típusát, paramétereit, nyomását, a profilmélységet, az oldalfalak sérüléseit ellenőrzi, illetve figyel, nehogy eltérő típusú abroncsok kerüljenek az autóra. A harmadik körkörös képet ad az autó külső felületeiről, horpadásokat, karcolásokat és korróziót keresve a biztonsági szempontból kritikus felületeken – a lökhárítókon, a tükrökön, az ajtózárakon, a hűtőmaszkon és az ablakokon.

Így spórolhatsz rengeteg időt a szervizben 17

A technológia előnyei között említést érdemel a kritikus hibák korai azonosítása, a javítási és karbantartási munkák felgyorsítása. A gondos karbantartás növeli az autók értéktartását, illetve a robotok által készített felvételeket a kereskedés megoszthatja az ügyféllel, ezzel hitelessé és áttekinthetővé téve a karbantartás folyamatát.