Az Európai Bizottság hétről hétre közzéteszi azt a listát, amelyen az Unió tagországaiban frissen visszahívott tartós fogyasztási cikkek – köztük az autóipari visszahívások is – szerepelnek. Az egyes visszahívásokban érintett típusokat, a problémás gyártási időszakot, valamint a hiba vázlatos leírását alább találod. Az itt leírtak természetesen csupán vázlatosan ismertetik a problémák jellegét; ha felmerül a gyanú, hogy az autód érintett, mindenképp fordulj a forgalmazóhoz, ilyen esetekben ő a tuti tudás forrása.

Európai visszahívások 2022. 10. hét

Túl halkan jár, ezért veszélyes ez a gépkocsi 1

Volkswagen Transporter T6 / T6.1
A visszahívásban érintett járművek gyártási dátuma: 2016.02.-2021.03.
A gyári szerelésű 235/55 R 17 103 H TL XL ContiEcoContact 5 abroncsok nagy terhelés esetén hirtelen nyomásvesztést szenvedhetnek el. Ez stabilitásvesztést eredményezhet.

Túl halkan jár, ezért veszélyes ez a gépkocsi 2

Mitsubishi Fuso eCanter
A visszahívásban érintett járművek gyártási dátuma: 2019.01.-2021.12.
Az elektromos haszonjármű közeledésére, illetve mozgására figyelmeztető hangjelzés nem működik, ami veszélyt jelenthet a manőverező jármű közelében tartózkodó gyalogosok számára.

Túl halkan jár, ezért veszélyes ez a gépkocsi 3

Opel Astra / Cascada / Meriva / Zafira
A visszahívásban érintett járművek gyártási dátuma: 2010.10.-2018.08.
A vezetőoldali légzsák gázfejlesztő egységének hibája nem szabályozott felfúvódást eredményezhet, aminek során fémrészecskék repülhetnek az utastérbe. Ez veszélyhelyzetet teremthet.