A Fiat 500 alapjaira épülő méregzsákok, a 165 lóerős Abarth 595 és a 180 lóerős Abarth 695 mostantól új kivitelekben elérhetők.

Mindkét modell elérhető Turismo csomaggal, a gyengébbik modellverzió sportosabb kivitele F595, az erősebbiké pedig Competizione néven fut. Ezen túlmenően hét külső és belső opciós csomag közül választhatnak az ügyfelek. Ebből a hétből egy, a Racing optikai csomag, csak az Abarth 695-höz kérhető – ennek része a 12 fokozatban állítható, hatalmas hátsó légterelő.

Megújult Európa legkisebb sportautója 1
Megújult Európa legkisebb sportautója 2

Megújult Európa legkisebb sportautója

Megújult Európa legkisebb sportautója

Megújult Európa legkisebb sportautója 21
Megújult Európa legkisebb sportautója 22
Megújult Európa legkisebb sportautója 23
Megújult Európa legkisebb sportautója 24
Megújult Európa legkisebb sportautója 25
Megújult Európa legkisebb sportautója 26
Megújult Európa legkisebb sportautója 27
Megújult Európa legkisebb sportautója 28
Megújult Európa legkisebb sportautója 29
Megújult Európa legkisebb sportautója 30
Megújult Európa legkisebb sportautója 31
Megújult Európa legkisebb sportautója 32
Megújult Európa legkisebb sportautója 33
Megújult Európa legkisebb sportautója 34
Megújult Európa legkisebb sportautója 35
Megújult Európa legkisebb sportautója 36
Megújult Európa legkisebb sportautója 37
Megújult Európa legkisebb sportautója 38
Fotó megosztása:

Az Abarth 595 dupla krómozott kipufogóvéget, fényezett ködlámpa- és tükörházat, selyemszínű króm belső szerelvényeket és szürke utastéri színvilágot kínál. Funkcionálisan Koni lengéscsillapítók, vágott aljú kormánykerék, valamint nagy teljesítményű fékrendszer szolgálja a sportos vezetést. Az autó végsebessége 218 km/óra, álló helyzetből 7,3 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, a kézi váltó helyett kormányról kapcsolható, ötfokozatú automata is kérhető – utóbbival egytized másodpercet veszítünk a gyorsulásból.

Megújult Európa legkisebb sportautója 39

Az 595 Turismo csomag krómelemeket, 17 colos keréktárcsát, barna vagy fekete bőrüléseket és egyedi emblémát tartalmaz. Az F595 csomag ennél komolyabb: az egyedi felniken és emblémákon túl 2×2 végcsöves egyedi kipufogórendszer szabályozható kipufogószeleppel, valamint elöl is Koni futómű jár a pakkhoz.

Megújult Európa legkisebb sportautója 40

A 180 lóerős Abarth 695 eleve Sabelt versenyüléseket, Alcantara kárpitozást, szénszálas kormánykereket és 17 colos kerekeket kínál. A jellegzetes négycsöves kipufogórendszer is alap. Így a végsebesség 225 km/óra, álló helyzetből 6,7 másodpercig tart eljutni 100 km/órára. A fékeket a Brembo szállítja, és míg hátul ugyanúgy 240 mm-esek a tárcsák, elöl 284 helyett 305 mm-es átmérővel dolgozik a rendszer.

abarth-2022

A 695 Turismo csomag a gazdagabb felszereltség miatt kevesebb extrát hoz: kéttónusú a bőrülés, és a műszerfalat is Alcantara borítja. Alapfelszerelés a napfénytető. A 695 Competizione csomag annál erőteljesebb: a már ismert sportkipufogókon túl pirossal varrott, szénszálas héjszerkezetű Sabelt ülések, valamint – és mégis csak ez a legfontosabb – mechanikus részlegesen önzáró differenciálmű jár az autóhoz. Ha ezt nem kéri az ügyfél, rendelhet helyette robotizált sebességváltót – a kettő, úgy tűnik, nem kombinálható.