Mind a 13 Pest megyei rendőrkapitányság részt vett abban a 2022. március 4-ei, péntek reggeli akcióban, melyet az ittas vezetés visszaszorítása érdekében rendeltek el. Az ellenőrzés során mindent lefedtek a rendőrök, lakott területen, főútvonalon és autópályán ellenőrizték a közlekedőket.

Újra a finn módszert alkalmazta a rendőrség, volt is eredménye 1Újra a finn módszert alkalmazta a rendőrség, volt is eredménye 2

Összesen 15 helyszínen futhattak bele a sofőrök rendőrökbe. A finn módszer lényege, hogy az érintett útszakaszokon mindenkit megállítanak kivétel nélkül, a teljes forgalmat szűrik ilyen esetben. Az utazás néhány percre szakadt csak meg azok számára, akik nem ittak, befejeződött viszont azoknak, akiknél a műszer kijelzőjén nullánál nagyobb szám jelent meg a fújás után.

Újra a finn módszert alkalmazta a rendőrség, volt is eredménye 3

A két órán át tartó akcióban 4833 járművezetőt szondáztattak meg, közülük 24 sofőr eredménye lett pozitív. A mért értékek alapján 9 járművezető ellen büntetőeljárás indul, 15 sofőrrel szemben 870 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki.

Újra a finn módszert alkalmazta a rendőrség, volt is eredménye 4Újra a finn módszert alkalmazta a rendőrség, volt is eredménye 5

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is tervez hasonló jellegű, a közlekedés biztonságának jobbítását, erősítését célzó akciókat.