Négy járműszerelvényt szűrtek ki a napokban a Pest megyei rendőrök az M0-s autóúton tartott razziájuk során. A Police.hu tájékoztatása szerint a karavánok összesen közel 2,5 tonna túlsúlyt produkáltak, a négy bírság összege pedig közel egymillió forintra rúgott.

A legtöbbet egy román karavánnál mérték: tömege 1050 kg-mal haladta meg a megengedett legnagyobb össztömeget.

Útjukat az érintett sofőrök csak a szabálytalanság megszüntetése után folytathatták – írta közleményében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tonnás súlytúllépéssel is buktak le az M0-son, repültek a csekkek 1

Mint arról a napokban beszámoltunk, a tavalyi év során összesen 179 horrorkaravánt kapcsoltak le, azokkal összefüggésben pedig közel 100 millió forintnyi bírságot szabtak. Ez annak is köszönhető, hogy a feltárt esetek száma több mint a kétharmadával nőtt a 2020-as adatokhoz képest.

Tonnás súlytúllépéssel is buktak le az M0-son, repültek a csekkek 2

A túlsúlyos járműszerelvényekkel szembeni hatékonyabb fellépésben közrejátszik, hogy 2021 februárjától megerősítették a közlekedési hatóságok jogszabályi felhatalmazását: új járműkategóriákra terjesztették ki a szabályozást, így személyautókból és kisteherautókból álló karavánokra is kiszabható az akár félmillió forintos közigazgatási bírság.