A tulajdonos Volkswagen-konszern pénzügyi igazgatója, Arno Antlitz pénteken bejelentette, hogy a konszern egyik legnagyobb nyereséget hozó érdekeltsége elsőbbségi részvényeinek egy része a folyamatban lévő vizsgálatok eredményétől függően a negyedik negyedévben tőzsdei jegyzésre kerülhet. Hozzátette, hogy a konszern akkumulátorgyártó üzletága részvényeinek a tőzsdei bevezetésére is sor kerülhet.

A tervek szerint a Porsche alaptőkéjét törzsrészvényekre és elsőbbségi részvényekre osztják fel. Az elsőbbségi részvények legfeljebb egynegyedét hoznák tőzsdei forgalomba. Vagyis az összes részvény legfeljebb 12,5 százalékát.

A Volkswagen-csoport 53 százalékos szavazati joggal rendelkező főrészvényese, a Porsche SE (PSE) holdingtársaság 25 százalékot plusz egy részvényt kapna a Porsche AG autógyár részvényeiből. A holding fogja össze egy pakettbe a Volkswagen-konszern a Porsche és a Piëch családok birtokában lévő részvényeit. A Porsche AG főrészvényese a vázolt elosztási struktúrában a Volkswagen AG marad.

A Porsche tőzsdei bevezetése mellett a Volkswagen-konszern foglalkozik az elektromos autókhoz akkumulátorokat gyártó részlegének a tőzsdei bevezetésének a lehetőségével is. Az üzletágnak az elkövetkező években milliárdos fejlesztési és kapacitásbővítő beruházásokra lesz szüksége.