Hárommillió angol fontos, azaz mintegy 1,29 milliárd forintos beruházással megduplázza a crewe-i gyártóüzem 3D nyomtatási (avagy szakszerű nevén additív gyártási) kapacitását a Bentley.

A gyár az utóbbi időkben ráfeküdt erre a gyártási módszerre, 2021-ben 15 ezer komponens készült így Crewe-ban.

Helyben nyomtatott alkatrészek kerülnek a Bentley-kbe 1

Az eljárásnak köszönhetően könnyebben és változatosabban elégíthetnek ki egyedi ügyféligényeket, felgyorsíthatják a prototípusok fejlesztésének és gyártásának a folyamatát, legyen szó szélcsatornába szánt aerodinamikai modellekről vagy egyedi versenyautók komponenseiről. A modern eljárással a tradicionális manufakturális feladatokat is lehet támogatni – nyomtattak már például könnyű csiszolóformát a famegmunkáló részleg számára, illetve a százéves Bentley Blower újragyártásához szükséges szerszámok egy része is így készült.

Helyben nyomtatott alkatrészek kerülnek a Bentley-kbe 15

A 3D nyomtatóval készült alkatrészek akár 50 százalékos költségmegtakarítással készülhetnek, a technológia akár huszonöt különböző anyagból képes tárgyakat létrehozni. A cég még csak most térképezi fel az eljárásban rejlő lehetőségeket, ezért a későbbiekben tovább bővülhet az így készülő alkatrészek, szerszámok, komponensek sora.