Az Audi Hungaria munkatársai elkészítették a 300 000. elektromos hajtást, egy 262 lóerős, Performance típusú e-motort. Győrben több mint 28 évvel ezelőtt kezdődött meg a motorgyártás, majd 2018-ban a termékportfólió elektromos hajtások gyártásával bővült. A vállalat a meglévő elektromos hajtások fejlesztése mellett már készül a következő e-motorgeneráció gyártására.

„Vállalatunk az évek során az elektromos motorgyártás központjává vált az Audinál. Termelési volumenünkben az elektromos meghajtások aránya folyamatosan nő. Ezt bizonyítja, hogy nemrég még a 250 000. e-motor elkészítését ünnepeltük, most pedig már a 300 000., Győrben készült elektromos hajtásé a főszerep” – mondta Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Győrben jelenleg több mint 230 munkatárs dolgozik az e-motorgyártás területén. A 8000 négyzetméteres gyártócsarnokban gyártják a motorcsalád első- és hátsótengely-hajtásait, melyeket karbonsemleges vonatokkal szállítanak Győrből Brüsszelbe, ahol ezeket az e-tron, az e-tron Sportback, valamint az e-tron S és az e-tron S Sportback modellekbe építik be.

A jövőben Győrben készülnek a Volkswagen-csoport tisztán elektromos járműveinek hajtásai, melyek az Audi és a Porsche által közösen fejlesztett prémium elektromos platformra (PPE) épülnek. Az új generációs e-motorok gyártásához a vállalat szakemberei egy már meglévő gyártócsarnokban alakítanak ki egy 15 000 négyzetméteres területet, ahol a jövőben 700 munkatárs fog dolgozni a sorozatgyártásban.