Az NVIDIA elsősorban grafikai processzoraival szerzett nevet magának, de mostanában a mesterséges intelligencia és az önvezető járművekhez szükséges szoftveres megoldások terén is komoly tényezőnek számít a cég. Velük kötött hosszú távú együttműködési megállapodást a Jaguar Land Rover, így a jövőben az NVIDIA adja a cégcsoport prémiumjárműveinek elektronikus platformját, ami logikusan nemcsak az említett magas szintű funkciókat fogja kiszolgálni, hanem az olyan ’alantas’ feladatokat is, mint az infotainment vagy az online kommunikáció.

a videó a hirdetés után indul

Az utóbbi egyébként is kulcsfontosságú szerepet játszik minden jövőbeli autóipari fejlesztésnél, hiszen a vezeték nélküli szoftverfrissítés lehetővé teszi, hogy a gyártók utólag is finomítsák, tökéletesítsék (mármint optimális esetben) az autókat.

Az első NVIDIA-val felszerelt Jaguar és Land Rover modellek 2025-ben kerülnek piacra. A fejlett autonóm mobilitástól a kiterjesztett valóságú megjelenítésig számos funkció elképzelhető, a lehetőségeknek konkrétan csak a fejlesztők fantáziája (és a jogalkotók szigorúsága) szab határt.