A rendőrök február 8-án hajnalban, Debrecenben intézkedni akartak, mivel az autó sofőrje nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel. A férfi a rendőri jelzésre nem állt meg, hanem a 4-es számú főúton Püspökladány irányába menekült.

Az autót több rendőrautó követte, ismétlődően megállásra szólították fel, de a férfi tovább menekült. Végül a Nádudvar–Hajdúszoboszló–Hajdúszovát útvonalon visszaérkezett Debrecenbe, ahol a földutakon a rendőrök szem elől tévesztették.

a videó a hirdetés után indul

Rövid időn belül a Készenléti Rendőrség tagjai az álló, de járó motorú járműben a férfit megtalálták, megpróbáltak intézkedni vele szemben, de ő újra elmenekült. A férfit a négysávos 47-es számú főúton megpróbálták úgy megállítani, hogy egy rendőrségi autó keresztben megállt, míg egy rendőr a külső sávban, az úttest szélén állva, lámpával körözve megállásra utasította.

Amikor a férfi meglátta a rendőrt, addigi 120-140 km/h-s sebességét nem csökkentve az intézkedő rendőr felé kormányozta járművét, akinek el kellett ugrania az autó elől. Az ügyészség elrendelte a többszörösen büntetett előéletű férfi őrizetét.